Intalnirea anuala a preotilor din Eparhia de Canton Montreal 13-18 octombrie 2015

Intr-un mediu primitor la manastirea surorilor Sfintei Cruci “ Ermitage Sainte-Croix“din Montreal sub culorile blande ale toamnei canadiene in perioada 13-15 octombrie 2015 a avut loc conferinta anuala a preotilor din eparhia de Canton, SUA-Canada.

Tema principala a conferintei din acest an a fost revizuirea si actualizarea Tipiconului Pastoral al eparhiei noastre.
Alaturi de Preasfintitul John Michael Botean, au fost prezenti : pr. Vicar General Iuliu Vasile Muntean, Pr. Prof. Ioan Mitrofan, pr. Arhimandrit Nicolas Zachariadis, pr. Ovidiu Marginean cancelarul eparhiei, pr. Mmihai Moisin din Boston, protopopul de Canada, Pr. Emil Jude si pr. Ionel Maier din Toronto, pr. George David protopop de Trenton, pr. Aurel Pater protopop de Aurora, pr. Grigore Duma si pr. Calin-Liviu Tamiian din Los Angeles, Pr. Radu Titonea din New-York, pr. Paul Voida din McKeesport, pr. Alin Dogaru din Chicago ,pr. Charles Works din Chesterland, pr. Gheorghe Sorin Avram Suta din Montreal gazda intalnirii, pr. Diacon George Wendt, pr. Diacon Adrian Rosca, Doamna Ann Fosnaught secretara eparhiei si Doamna Julie Shocksnider director in deparamentul pentru protectia copilului si proiecte speciale.
Bucuria intalnirii si a revederii a insufletit momentele de rugaciune si de impartasire a experientelor si realitatilor pastorale din dieceza noastra ce cuprinde vastul teritoriu al Americii de Nord, SUA si Canada.

Experienta pastorala a preotii participanti a fost exprimata prin sugestii si propuneri referitoare la organizarea eparhiei si implicit a parohiilor si misiunilor.

Preotul paroh al Misiunii Nastere Maicii Domnului din Montreal a oferit o receptie cu ocazia implinirii a 20 de ani de la hirotonire participantilor la conferinta, o buna ocazie de a depana amintiri si a ne bucura de a fi impreuna.
Sambata 17 oct. Participantii au avut ocazia sa viziteze obiective turiste din portul vechi al Montrealului iar mai apoi sa celebreze un parastas in memoria primului preot greco-catolic roman din Canada, pr. Gheorghe Cmeciu(1910-1996) inmormantat in cripta Catedralei Bazilici Marie-Reine du Monde.
Intalnirea a culminat cu celebrarea liturghiei arhieresti duminica 18 oct. Unde arhiereulu nostru in cuvantul de invatatura rostit la evanghelia Invierii fiului vaduvei din Nain a subliniat iubirea si puterea lui Isus de a transforma vietile noastre.
Preasfintitul John Michael a felicitat comunitatea noastra pentru cei 10 ani de existenta si a multumit totodata pentru efortul enoriasilor de a cumpara lacasul de cult.

Dupa liturghie toti credinciosii si preotii au servit o agapa cu retete traditionale pregatita de doamnele din parohia noastra.

Fotografii

Comments are closed.